kunratická realitní
KUNRATICKÁ REALITNÍ vznikla v roce 2003. Za dobu našeho působení na realitním trhu jsme realizovali celou řadu úspěšných prodejů.
Naší specializací je oblast Kunratic v Praze a okolí, dále Posázaví a Českomoravská Vysočina. Pokud Vás nezaujme žádná nemovitost z naší standardní nabídky využijte kontaktní formulář a my pro Vás vhodnou nemovitost rádi vyhledáme.
Jestli chcete prodat nebo pronajmout svou nemovitost, bude pro nás potěšením využijete-li našich zkušeností a služeb.
KONTAKTUJTE NÁS
+420 721 771 187
Hledaný text:
Číslo zakázky: 6804
Stav nabídky: prodáno
Datum vložení: 12. 4. 2013
Typ nabídky prodej
Typ objektu: domy
Lokalita: Jihočeský
Adresa: Smilovy Hory, Česká republika
Cena: neuvedena

Historie Fary








Fara s čeledíny








Budova byla původně takzvanou Starou farou postavenou někdy v 19. století. Farníci v ní měli hospodářství s koňmi, lesem a čeledíny.
Před válkami objekt vlastnil družstevní lihovar a mezi válkami, v době pozemkové reformy, ji na čas vlastnil pan Knotek. V roce 1946 se z ní na čas stala škola s dílnami. „Bylo tehdy hodně dětí a církev se přestěhovala do nové budovy,“ popisuje vznik starosta.








„Pamatuji si, že když jsem chodil do školy, byl tam druhý stupeň. Ve dvou třídách byli žáci sedmého, osmého a devátého ročníku. Také tam byla sborovna a dílny,“ vzpomíná Mrázek.








Po roce 1970 se rovněž děti přesídlily do nových prostor. Na konci sedmdesátých let koupilo objekt zemědělské družstvo a udělalo z něj sklad pneumatik a náhradních dílů.








„Byla by hezká. Jsou tam veliké místnosti, klenby. Je v ní poctivá a dobrá práce. Pro milovníky historie je naprosto ideální,“ uzavírá starosta Josef Dvořák.






 






V současnosti se budovy postupně opravují  a stabilizuje se stav, v budoucnosti je plán celou budovu opravit  a dát do původního stavu, hlavně  barokní štukovou výzdobu na štítech budovy a původní barevnou kombinaci.

Zakázku vyřizuje

Realitní makléř Pavel Číhala
Mobil: 721771187
E-mail: info@kunraticka-realitni.cz

O NÁSPRODEJPRONÁJEMPRODAT-KOUPITREALIZACEKONTAKTSRUBY-CHALUPY
KUNRATICKÁ - REALITNÍ, Předškolní 1614/2, Praha-Kunratice, tel.: +420 721 771 187, info@kunraticka-realitni.cz
www.kunraticka-realitni.czwww.sruby-chalupy.czCopyright © 2011 www.jakkoli.czBlueBox:CMS